באפריל 2023, הגענו לצ׳אנג מאי לארבעה ימים. ישנו במלון dusitD2 Chiang Mai שהיה במיקום מעולה, ממש ברחוב מקביל ל – Night Bazaar (שוק גדול וצבעוני המתקיים מידי ערב ומציע בגדים, מזכרות, אוכל ושתייה).
מהעיר יצאנו לטיולי יום במפלים הדביקים ובפארק הלאומי דוי אינתנון, צעדנו בדרך למנזר הנסתר והשתתפנו בסדנת בישול. בערבים טיילנו בשווקים (והרי לא חסרים כאלה בצ׳אנג מאי). ארבעה ימים עמוסי חוויות מבוקר עד ערב.
אהבנו את מה שהעיר הציעה לנו, בשילוב האפשרות לטייל בטבע, במרחק של עד שעתיים נסיעה.
כבר אז ידענו, שלכאן, אנחנו עוד נחזור.
כשתכננו את המסע שלנו, החלטנו שהפעם הביקור שלנו בצ׳אנג מאי יהיה שונה, רצינו להישאר בה למשך זמן ממושך, ולכן הדבר הנכון מבחינתנו, היה לשכור דירה בה נוכל להרגיש ״בבית״, לבשל לעצמינו מידי פעם את האוכל שאנחנו אוהבים, וגם לארח את רוני ופלג כשיגיעו לביקור כחלק מהטיול שלהם.
אז איך בעצם עושים את זה? איך שוכרים דירה במדינה אחרת?
קודם כל אתם צריכים להכיר את השכונות/האיזורים שיש בצ׳אנג מאי, ומה יש לכל איזור להציע, ואז תוכלו לבחור את המקום המתאים עבורכם.
שכונות בצ׳אנג מאי
העיר העתיקה (Old City) – לב ליבה של העיר, מקום בו ההיסטוריה והתרבות נפגשים.
השכונה מוקפת חומות עתיקות ותעלות מים, יש בה מקדשים מרהיבים, שווקים צבעוניים ומסעדות מקומיות.
נימן (Nimman) – השכונה המודרנית והטרנדית בה תמצאו בתי קפה מעוצבים, חנויות בוטיק, גלריות אמנות ומסעדות בינלאומיות. השכונה האהובה על נוודים הדיגיטליים, צעירים, אמנים ויזמים. היא קרובה לאוניברסיטת צ'יאנג מאי, ויש בה אווירה צעירה ודינמית.
שכונת ריברסייד (Riverside) – ממוקמת לאורך נהר הפינג (Ping River), ומציעה נופים מרהיבים של הנהר וההרים שמסביב. יש בה מסעדות רומנטיות על הנהר ושווקים מקומיים. רומנטית עם נוף עוצר נשימה. השכונה מושלמת למי שמחפש חוויה רגועה ושלווה.
דרך צ'אנג קלאן ואזור בזאר הלילה (Chang Klan Road) – אזור סואן וצבעוני, מתאים למי שאוהב קניות ובילויים ליילים.
סנתיתאם (Santitham) – שכונה אותנטית, מתאימה למי שמחפש את תאילנד המסורתית.
שכונת וואט קאט (Wat Ket) – ממוקמת בצד המזרחי של נהר הפינג והיא אחת השכונות העתיקות ביותר בצ'יאנג מאי. כאן תוכלו למצוא מקדשים עתיקים, בתים מסורתיים ושווקים מקומיים. השכונה מציעה חוויה אותנטית ומסורתית יותר, והיא מקום מצוין ללמוד על ההיסטוריה והתרבות של צ'יאנג מאי. קרובה לשוק ווארורוט (Warorot Market), אחד השווקים הגדולים והפופולריים ביותר בעיר.
שכונת האנג דונג (Hang Dong) – ממוקמת בדרום צ'יאנג מאי וידועה בזכות הכפרים המסורתיים שלה והנופים הכפריים היפים. יש בה חוות אורגניות, כפרי אומנים ומסעדות מקומיות.
שכונת צ'אנג פואק (Chang Phuak) – ממוקמת צפונית לעיר העתיקה, יש בה שווקים צבעוניים, דוכני אוכל מקומי ואווירה תוססת וחיה. קרובה לפארק הלאומי דוי סוטפ (Doi Suthep National Park).
שכונת הוי קאו (Huay Kaew) – ממוקמת מערבית לעיר העתיקה, יש בה נופים טבעיים, מפלים, גנים בוטניים ופארקים טבעיים. מקום מצוין לטיולים רגליים ורכיבה על אופניים. קרובה לפארק הלאומי דוי סוטפ (Doi Suthep National Park).
אז עכשיו יש לנו מידע על השכונות השונות, אנחנו יודעים פחות או יותר מה אנחנו מחפשים, הגיע הרגע לעשות את הצעד הבא…
מחפשים דירה…
כששכרנו דירה בארץ, עקבנו אחרי פרסומים ביד 2 ובפייסבוק. אבל עכשיו אנחנו בתאילנד. עכשיו זה שונה.
טוב, אולי לא ממש.
יש כמה דרכים לחפש דירה:
– משרדי תיווך בעיר בה אתם רוצים לשכור. מתאים למי שכבר נמצא בעיר.
– מרקט פלייס
– קבוצות בפייסבוק המציעות שכירות לטווח קצר או לטווח ארוך.
שתי האפשרויות האחרונות, מתאימות למי שרוצה להתחיל לחפש לפני ההגעה הפיזית לעיר.
כשהתחלנו את המסע, והגענו לצ׳אנג מאי, שוטטנו בשכונת נימן, (יומיים לפני שנסענו לפאי), ומצאנו משרד תיווך בשם All Good Property. נכנסנו, דיברנו עם אחד העובדים ושאלנו על דירות ומחירים באופן כללי.
יצאנו מהמשרד עם רושם טוב ושמרנו את השם ואת מספר הטלפון לזמן בו החיפוש יהיה רלוונטי יותר.
יומיים לפני הטיסה ללאוס, הגענו שוב לצ׳אנג מאי כדי לחפש דירה שתשרת אותנו במהלך שהותנו בעיר, כשנחזור מהטיול בלאוס.
נסענו למשרד התיווך הזכור לנו לטובה, וכשנכנסנו, קידמה את פנינו בחורה צעירה וחמודה ושמה פון. משמעות השם בתאית הוא: גשם. (All Good Property – השם של פון בליין)
הסברנו לפון מה הן הדרישות שלנו מהדירה ומהו התקציב שלנו, ופון הבטיחה לבדוק ולחזור אלינו עם דירות רלוונטיות. במקביל דיברנו וקבענו עם מתווך נוסף שמצאנו דרך המרקט פלייס.
כבר באותו ערב, פון התקשרה עם הצעה של שלוש דירות אפשריות. קבענו להיפגש איתה ביום למחרת.
בצוהריים של יום המחרת, פגשנו את פון במשרד התיווך והיא לקחה אותנו לראות את הדירות.
דירה אחת הייתה באזור הסנטרל פסטיבל (הקניון הגדול ביותר בצ׳אנג מאי), שתי הדירות האחרות היו
ב – The Astra Sky River.
הולכים לראות את הדירות
הדירה הראשונה שראינו הייתה ממש מתוקה. היתרון: שני חדרי שינה כך שנוכל בקלות לארח את רוני ופלג), החסרונות: הסביבה עדיין לא מספיק מפותחת ולכן אין בה חנויות/מסעדות מלבד אלה שבקניון, מרוחקת מלב העיר ומהשווקים בהם אנחנו אוהבים לשוטט.
שתי הדירות האחרות היו דומות זו לזו. חסרונות: מעט יותר קטנות מהדירה הראשונה, בכל דירה חדר שינה גדול, ועוד חצי חדר. יתרונות: מיקום אטרקטיבי, ניתן למצוא בסביבה כל מה שצריך, בנוסף יש בבניין חדר כושר, בריכה, וחדר עבודה עם ווי פי. יתרון נוסף מבחינתינו היה הקרבה לאזורים בהם יתקיימו באמצע נובמבר חגיגות לוי קראטונג (פסטיבל בו מתאספים ליד מקורות מים, ומניחים בהם סלים צפים קטנים המכונים "קראטונגים", ועליהם נרות ומקלות קטורת. השמת הקראטונגים על המים מסמלת שחרור ממחשבות ורגשות שליליים, ומאפשרת להביע משאלה לקראת השנה החדשה הקרבה).
מחיר השכירות בכל הדירות היה דומה.
נראה לי שבשלב הזה אתם כבר יכולים להבין לבד איזו דירה מצאה חן בעיננו יותר.
עידכנו את פון, וקבענו פגישה נוספת במשרד, לצורך שיחה עם בעלת הדירה, חתימה על חוזה ותשלום. (במקביל הודענו למתווך השני איתו קבענו, שאין לנו צורך בשירותיו).
בעלת הדירה רצתה להשכיר לחודשיים לפחות, אנחנו רצינו רק חודש וחצי.
לאחר מיקוח קצר, היא הורידה קצת מהמחיר הכללי שביקשה והסכימה לשלם את חשבון המים, אנחנו העלינו קצת ונשלם את חשבון החשמל. וזהו, יש לנו דירה לחודש וחצי. חתמנו על חוזה, ושילמנו דמי פיקדון. עכשיו אנחנו יכולים לטוס ולטייל בלאוס בראש שקט.
סיכמנו עם פון שהיא תאסוף אותנו מהשדה (לאחר הנחיתה מלאוס), ותלווה אותנו לדירה, תקבל מאיתנו מחצית סכום השכירות ותמסור לנו מפתחות לדירה.
לסיכום: אם אתם רוצים לשכור דירה בצ׳אנג מאי, הגדירו לעצמכם:
– האם לטווח קצר או ארוך.
– מה אתם רוצים שיהיה בדירה (מספר חדרים, שירותים וכד׳).
– מה חשוב לכם שיהיה בסביבה (מקומות בילוי מודרניים או שכונה אותנטית).
– עקבו אחר פרסומים במרקט פלייס, קבוצות פייסבוק רלוונטיות ומשרדי תיווך.
בהצלחה!