דוכן בשוק
המסע של רוית

אז… איפה עושים קניות בקו לנטה?

רגע, כדי שלא יווצר בילבול, כשאני אומרת קניות, אני לא מתכוונת לשופינג. הכוונה היא לקניות לבית. מצרכים לבישול, פירות, ירקות, חומרי ניקוי וכו׳.

כשגרנו בארץ, היו לנו המקומות הקבועים לערוך בהם את הקניות שלנו. הסופר הגדול לקנייה מרוכזת, סופר שכונתי להשלמות, חנות שבה קנינו אגוזים למינהם. הבנתם את הרעיון.

במסע שלנו אנחנו עוברים בין יעדים, שוכרים דירה או בית, ומתנהלים כמו בארץ: מכינים אוכל, מכבסים, מנקים.

בכל יעד אליו אנחנו מגיעים לתקופה ממושכת, אנחנו מחפשים את ה״סופר שלנו״. את המקום בו נוכל לקנות את מה שדרוש לנו להתנהלות יום יומית.

אז איפה באמת עושים קניות בקו לנטה?

השאלה היא מה מחפשים.

כמו בכל תאילנד, גם בקו לנטה יש מספר רב של חנויות 7ELEVEN . אפשר למצוא שם לחם, גבינות, חלב, סבונים, ונוזל כביסה. לרוב באריזות קטנות המתאימות בעיקר למי שמגיע לתקופה קצרה.
גם חנויות מרשת Big C ו – Lotus אפשר למצוא באי.

אנחנו חיפשנו סופר גדול, שיהיה בו מבחר, ומצאנו שניים.

Mother Marche Supermarket – סופר גדול יחסית עם מבחר מוצרים. בו אנחנו קונים בדרך כלל, כיון שהוא קרוב יותר.

Lanta Mart – הוא הגדול ביותר, יש בו מבחר גדול של מוצרים, כולל מוצרים מערביים. הוא נמצא באזור Sala Dan המרוחק מאיתנו, כך שאנחנו נוסעים אליו לעיתים רחוקות וקונים מוצרים שלא מצאנו במקומות אחרים.

פירות וירקות אנחנו קונים ב שוק יום חמישי בשעות הבוקר, לא הרחק מביתנו. בשוק המחירים יהיו לרוב נמוכים מאשר בסופר.

כדי לדעת היכן מתקיים שוק בימים אחרים, כתבו בגוגל מפות את שם היום המבוקש בתוספת המילה Market. לדוגמה: אם אתם רוצים לדעת היכן מתקיים שוק ביום שני, כתבו בגוגל מפות: Monday Market.

השוק פעיל בדרך כלל בשעות הבוקר. ואם במקרה חשקה נפשכם בפירות בשעות הערב, אל דאגה. תוכלו למצוא לא מעט דוכנים של פירות לאורך הכביש הראשי באי.

מים מים מים

בתאילנד, שלא כמו בארץ, לא שותים מי ברז ולכן גם מים צריך לקנות.

אם אתם בחופשה, אתם יכולים להיכנס לאחת מחנויות הרשת שהזכרתי, או לסופר/מכולת שכונתית, ולקנות בקבוקי מים המיועדים לשתיה. מחיר בקבוק של ליטר וחצי עולה 14 – 13 באט.
בתאילנד כמו בתאילנד, תמיד חם, ומים לשתיה הם מצרך מבוקש.
בחישוב מהיר, לקנות בקבוקי מים לתקופה ארוכה, משמעותו לנסוע, לסחוב, לשלם סכומים לא קטנים, ותוך כדי, ״לתרום״ לכמות פסולת פלסטיק גדולה.

אז אנחנו, כמו המקומיים, שותים מים מפולטרים ממיכלים רב פעמיים של 19 ליטר (בערך), אותם מניחים על מתקן קירור. עלות מיכל היא 20 באט.
כאשר המיכל מתרוקן, אפשר להניח אותו ליד הבית, בצרוף 20 באט, ומשאית השירות שעוברת, מחליפה אותו באחד מלא.
אם אתם רוצים את מיכל מלא בלי לחכות למשאית השירות, אתם יכולים להחליף בחנויות מכולת קטנות ברחבי האי.

אולי גם תאהב...