בתחילת ינואר (אחרי ביקור מולדת קצר), הגענו לבנגקוק. הטיסה ארכה עשר וחצי שעות, ובסיומה נחתנו בשדה התעופה BKK, שדה התעופה הגדול בעיר.
בעמדת ה״אימיגריישן״, קיבלנו אשרת שהייה ל – 60 יום, אספנו את המזוודות ועלינו לקומה שנייה, שם חיכה לנו נהג שנשלח מהמלון.
בחרנו במלון CHERN Hostel. מלון קטן ופשוט, במיקום מעולה. חדר מינימליסטי מבחינת איבזור אבל מאוד מרווח. המיטה הייתה גדולה ונוחה ובסוף יום,אחרי שיטוט ארוך בעיר, זה הדבר הכי חשוב מבחינתנו.
הגענו בעונה היבשה והמשמעות היא שמזג האוויר נוח. לא מאוד חם, הלחות סבירה ביותר, ואין גשם, מה שאיפשר לנו לטייל ולחוות את העיר בנעימים.
רוב הזמן התניידנו רגלית. זה חלק מהכיף שלנו ודרך נהדרת לחקור את העיר, לגלות בה פינות חמד, ולראות דברים שלא היינו רואים אם היינו מתניידים ברכב או רכבת.
אז מה עשינו בזמן הקצר שהיה לנו בבנגקוק?
טיילנו ברחובות, ראינו גורדי שחקים לצד בתים קטנים ופשוטים, אנשים בחליפות לצד פועלים, ודוכני אוכל מקומי אותנטי לצד מסעדות מערביות. עצרנו לקפה מעולה, והמשכנו לטייל. ראינו את המקומיים בעבודתם, נותנים שירות בעת הצורך, ובעת פנאי, יושבים עם הניידים. באיזור התעלה, צילמנו גרפיטי.
שוטטנו ברחוב קאו סן – Khao San Road
הרחוב הכי ידוע בתאילנד. זוהי בעצם שדרה רועשת וגדושה בהמוני מטיילים מכל העולם. האזור עמוס במסעדות, מועדונים, ברים, בתי-קפה, חנויות, דוכני רחוב וסוכנויות טיולים. הרחוב מהווה נקודת יציאה טובה לשאר מוקדי העניין בבנגקוק, הוא ממוקם ליד שדרת Ratchadamnoen, (שדרה ראשית גדולה המקשרת לאזור ההיסטורי של בנגקוק, המקדשים ואתרי התיירות בעיר).
אנחנו הגענו רגלית מהמלון הנמצא לא רחוק, טיילנו בין הדוכנים, האזנו למוזיקה, ושתינו שייק קוקוס.
היינו בצ׳יינה טאון – Chinatown Bangkok
הרובע הסיני אשר הוקם על ידי מהגרים מסין, והוא אחד האזורים הפורחים והאותנטיים.
בכניסה לרובע ישנו שער גדול ומרהיב וברגע שתעברו אותו תרגישו כאילו הגעתם לעולם אחר.
שורות של חנויות מסודרות לפי נושאים: משקפים, שעונים, אלקטרוניקה, גאג׳טים לניידים ועוד עוד.
בשווקים תמצאו פירות, ירקות, פרחים ודגים, ומגוון של דוכני אוכל מקומי.
בחלק מהחנויות המכירה היא סיטונאית, כך שאם אתם רוצים לקנות 12 זוגות משקפיים, או מארז של שעונים, כאן תמצאו את מבוקשכם.
אנחנו ביקרנו במקדשים, ראינו עשרות פסלי בודהה מוזהבים, ואת המאמינים, מדליקים נרות וקטורת, ונושאים תפילה. הסתובבנו בשווקים הצבעוניים המציעים סחורה זולה בכמויות שלא נגמרות. טעמנו אוכל מקומי, ונחשפנו למאכלים מעניינים, כמו מלפפון ים מיובש. למען הסר ספק, לא אכלנו, רק צילמנו 😆.
ביקרנו בשוק צ׳אטוצ׳ק – Chatuchak Weekend Market
שוק סופ״ש ענק (פתוח רק בימי שבת וראשון), ובו 15,000 דוכנים.
לשוק הגענו בשעות הבוקר המאוחרות במונית שהזמנו באפליקציית בולט. הנסיעה נמשכה כחצי שעה ושילמנו עבורה 150 באט, ועוד 50 באט כדי שהנהג ייסע בדרך מהירה יותר העוברת בכביש אגרה.
עשר דקות אחרי שנכנסו לשוק, ציפתה לנו הפתעה ענקית בדמות רוני ופלג. הם עצרו ליום וחצי בבנגקוק, בדרכם לקמבודיה.
השוק, חלקו מקורה וחלקו באוויר הפתוח, מציע מגוון דוכנים. בחלקם תמצאו פריטים פשוטים וזולים שאפשר למצוא גם בשווקים אחרים ובחלקם פריטים ייחודים ואך חפצי אומנות. גם המחירים מגוונים בהתאם אך סך הכל זולים.
וכמובן כמו בכל שוק בתאילנד, תוכלו למצוא כאן דוכני אוכל, שתייה, גלידות וגם בתי קפה קטנים ומסעדות.
למונית חזרה למלון בשעות אחה״צ, נאלצנו להמתין. זה היה זמן שבו הרבה אנשים סיימו את הביקור בשוק, בנוסף לכך שאלה שעות עומס בכבישים.
לסיכום:
בנגקוק היא עיר ענקית, מגוונת ומעניינת. יש מגוון עצום של דברים לעשות ולראות בה.
אנחנו הקדשנו הפעם ארבעה ימים בלבד, בדרכנו ליעד הבא שלנו – קו לנטה.
בטוחים שעוד נחזור ונחקור את העיר התוססת והמיוחדת הזאת.